PiNoKYoYuVa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


BİZİMLE GÖRÜŞMEDEN, KARAR VERMEYİN !!! EVİNİZE DEĞİL, ÇOCUĞUNUZA YAKIN YUVAYI SEÇİN.
 
AnasayfaKapı*GaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
NeDeN PiNoKYo
_PSİKOLOG GÖZETİMİNDE UZMAN KADROYLA BİREYSEL FARKLILIKLARI DEĞERLENDİRMEKTEYİZ.
_SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR ORTAMDA ÇOCUKLARIMIZIN BEDENSEL VE SOSYAL GELİŞİMİNİ DESTEKLEYEN PROGRAMLAR İLE HAYATA HAZIRLAMAKTAYIZ.
_ANADİLİNİ DOĞRU KULLANABİLEN, KENDİNİ İFADE EDEBİLEN, YAŞAYARAK ÖĞRENEN, SORUNUN DEĞİL ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLAN NESİLLER YETİŞTİRMEKTEYİZ.
_İLGİ VE YETENEKLERİNİ KEŞFETMELERİNE YARDIMCI OLMAKTAYIZ.
_İYİ ALIŞKANLIKLAR KAZANMALARINI SAGLARKEN YANLIŞ KAZANILMIŞ DAVRANIŞLARI DA DÜZELTMEKTEYİZ.
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Telefon
0216. 417 16 16
0216. 366 99 57
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Fax
0216. 367 55 66
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Ceptel2-2
0532 252 35 45
ZiYaReTCi
En son konular
» Domuz gribinin belirtileri:
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Emptytarafından RooT Perş. Ekim 22, 2009 8:13 pm

» CoCuGuNuZa BöYLe BiR HeDiYe VerMeYe Ne DerSiNiZ
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Emptytarafından RooT Perş. Ekim 22, 2009 8:09 pm

» AKBANK ÇOCUK TİYATROSU HÜRRİYET TRENİ İLE YENİDEN YOLLARDA
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Emptytarafından RooT Ptsi Eyl. 14, 2009 8:25 pm

» Eylül 2009 katilabileceginiz etkinlikler...
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Emptytarafından RooT Ptsi Eyl. 14, 2009 8:23 pm

» Ekim 2009 etkinlikler
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Emptytarafından RooT Ptsi Eyl. 14, 2009 8:21 pm

» PiNoKYo KReS Ve YuVa HaKKiNDA :: BiZi TaNiMaDaN KaRaR VeRMeYiN
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Emptytarafından RooT Ptsi Ağus. 17, 2009 9:37 am

» Psikopat pinokyo
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Emptytarafından RooT Ptsi Ağus. 10, 2009 2:44 pm

» Bebeğin Vücut Dili
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Emptytarafından RooT C.tesi Ağus. 08, 2009 8:42 pm

» Beslenme ve Erkek Çocuk
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Emptytarafından RooT C.tesi Ağus. 08, 2009 8:30 pm

» Bebeğin kakalı bezi bakın neler diyor...
Bebek Beslenmesi İçin öneriler Emptytarafından RooT C.tesi Ağus. 08, 2009 8:30 pm

Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 21 kişi Ptsi Ekim 14, 2024 1:05 pm tarihinde online oldu.
MiSaFiR
Hit Counter by Digits
ONLiNe OYuN
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

PiNoKYoYuVa

Sosyal bookmarking sitesinde PiNoKYoYuVa adresi saklayın ve paylaşın

 

 Bebek Beslenmesi İçin öneriler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RooT

RooT


Mesaj Sayısı : 288
Points : 682
Kayıt tarihi : 12/04/09

Bebek Beslenmesi İçin öneriler Empty
MesajKonu: Bebek Beslenmesi İçin öneriler   Bebek Beslenmesi İçin öneriler EmptyC.tesi Ağus. 08, 2009 8:21 pm

Bebek Beslenmesi İçin öneriler

bebekNelerden Sakınmalı?
1) Tuzlu, yağ açısından zengin, baharatlı yiyecekler 4 yaşına kadar uygun değildir.
2) 1 yaşına kadar bal vermeyin. 1 yaşından sonra alerji riskine bağlı olarak doktorunuza danışıp verebilirsiniz.
3) Bisküvi, kek, krema, pasta ve kızartmalardan kaçının. Çocukların çok sevdiği bu tür yiyecekleri hiç kısıtlayamıyorsanız, az miktarda vermeye çalışın.

Bir yaşından sonra artık aile sofrasında yerini alabilecek olan bebeğinizi, tek başına yedirmek için zorlamayın. Aile ile sevilerek ve oynayarak yemek yemek sosyal ve kişilik gelişimlerine katkıda bulunduğu gibi, didişerek yemek yemeyi de ortadan kaldırır. Bu aylarda kendi kendini besleme arzusu olan bebeğinize bu fırsatı tanıyın. Bunu becermesi biraz zaman alacaktır, fakat,, iştahsızlığı ortadan kalkacaktır.
Beslenme uzmanları, annenin sütü devam ettiği müddetçe, 2 yaşına kadar bebeğini emzirmesini tavsiye etmektedirler. Bu tavsiye, çocuğun hem fizik, hem de ruh sağlığı açısından oldukça önem arz eder.

DAHA BÜYÜK ÇOCUĞUN BESLENMESİ
Doğumdan beri gayet iştahlı olan bebeğinizde bir yaşını geçince iştah azalması görebilirsiniz. Bu dönemde bebeğiniz, kendisi yemek için çaba harcar. Yiyecekleri yemekten çok döker. Bu durumdan anne ve babalar tedirgin olurlar. Oysa tedirgin olunacak hiçbir şey yoktur. Çocuğunuz 1 yaşına kadar daha fazla yemek yemeye ihtiyacı vardı. Çünkü büyümesi çok hızlı oluyordu. (1 yaşına kadar 6-7 kilo alırlar, fakat 1 yaşından sonra senede ancak 2-2,5 kilo alırlar) 15 aylıktan sonra ise az yemeye başlarlar. Çünkü ilk yılda olan büyüme hızları artık yavaşlamıştır.

Bu dönemde anne ile bebek arasında yeme sorunları yaşanabilir. Bu sorunları ileriki yaşlara uzayabilecek olan iştahsızlık problemine dönüştürmemek için çok dikkatli olmalısınız. Çocuğunuzun çok fazla yemek yemesine değil, yeterli ve dengeli beslenmesine dikkat etmelisiniz. Hafta boyunca çocuğunuza çeşitli tarzlarda yiyecek sunmuşsanız, gerekli besin maddelerinden yeterince aldığına emin olabilirsiniz. Bunu gramla ölçüp yeterli beslenip beslenmediğinden emin olmanız gerekmez.

Okul öncesi çağdaki çocuklara üç ana öğünün yanı sıra, sabah ve ikindi kahvaltıları dediğimiz iki ara öğün de verilmelidir. Bu ara öğünler normal bir öğün niteliğinde değil, bir elma, birkaç bisküvi gibi ana öğünleri etkilemeyecek türden yiyecekler olmalıdır.

SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAK İÇİN ÖNERİLER
1) Katı besinlere vaktinde geçmek lazım, fakat bebeğiniz yeni tatlara alışırken isteksiz görünebilir. Biberondan kaşığa geçerken zorluk çıkarabilir. Besinleri ağzında tutabilir veya tükürebilir. Böyle durumlarda annenin sabırlı olması gerekir. Hiçbir şekilde bağırıp çağırarak, zorlama yoluna gitmemelidir.
2) Yemeklerden önce fazla sıvı almasını engelleyin. Çünkü midesinde yemeklere yer kalmaz.
3) Önce sevdiği yiyecekleri sunun, yeni tattıracağınız yiyecekleri de aralarda yavaş yavaş artırarak verin. Çocuğunuza bol çeşit yiyecek sunarsanız, ona seçme şansı tanımış olursunuz. Çocuklann damak tadı tahminlerinizden çok daha fazla gelişmiştir. Çocuğunuzun yiyecek seçimine saygı duyun.
4) Sevmediği bir yiyeceği yemesi için zorlamayın. Belki değişik şekillerde sunarak ilgisini çekebilirsiniz. Örneğin, süt içmeyi sevmiyorsa muhallebi, sütlaç, yoğurt veya peynir şeklinde yemeyi tercih edebilir.
5) Çocuğunuzu yemek yemediğinde cezalandırmayın. Yemek yediğinde ise ödüllendirmeyin. Çocuk yemeğini yediğinde annesinin mutlu olduğunu hissederse, bunu bir koz olarak kullanır.
6) Yemek saatlerini eğlenceye dönüştürmeyin. Çeşitli palyaçoluklarla çocuğunuzu güldürüp o arada ağzına bir şeyler tıkmaya çalışırsanız, eğlence dışında yemeği reddedecektir. Karnı acıktığında değil, eğlence olduğunda yemek yenmesi gerektiğini düşünecektir.
7) 7-8 aylıktan sonra onun eline de bir kaşık verin. Kendi kendini beslemede bu kadar istekli bir dönem daha yakalayamazsınız. Üstelik o kendi kendini besleme çabalarındayken, tabağın nasıl bittiğini anlamayacaktır bile.
Cool 2 yaşından itibaren mama sandalyesinden çıkıp aile sofrasında yer almalıdır. Yemek masasının kavgalı bjr ortam olmamasına dikkat edin. Samimi bir hava içerisinde, çocukların konuşmalarına izin verilmeli, onların anlattığı bir şeyi dikkatli ve sabırlı dinlemelisiniz.
9) Çocuğunuza yiyebildiği kadar yiyecek koymalısınız. Yemeğini yediğinde ise takdir etmelisiniz. Eğer yemeğini yemeden masadan kalkmak istiyorsa itiraz etmeyin. Bir dahaki öğüne kadar su ve meyve suyundan başka hiçbir şey vermeyin. Bu tutumunuzda kararlı olun. Çocuğunuz bir öğün atlamakla bir şey kaybetmez, fakat iyi bir beslenme alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur.
10) Masadan kalkan çocuğunuzun peşinde, elinizde tabakla dolaşmayın.Bu ona, oynarken de yemek yiyebileceğinin mesajını verir. Yemek saatlerinde oyunu bırakması gerekmeyeceğini düşündürtür.
11) Eğer yemek sırasında, yemeği ağzından çıkartmak gibi olumsuz davranışlar sergiliyorsa, görmezlikten gelin. Gösteri yapmak istiyordur, oyuna gelmeyin. Olur olmadık yerde iştahsızlığından bahsetmeyin. İlgiyi devam ettirmek için bunu bir koz olarak kullanabilir.
12) Çocuğunuz taklit yoluyla iyi bir beslenme alışkanlığı kazanabilir. Bunun için sofrada çocuğunuza iyi bir örnek olun. Ailece iyi beslenme alışkanlığı kazanın.
13) Aralarda çok fazla şekerleme ve çikolata yemesine izin vermeyin. Tamamen kaldıramayacağınız bu tür yiyeceklerde kısıtlama yapabilirsiniz. Mesela, yemek aralarında değil de yemekten hemen sonra şekerleme verin. Diğer yiyeceklerinden şekeri azaltın. Ödül olarak hiçbir zaman şekerleme vaad etmeyin. Bu onun gözünde şekerli yiyeceklerin değerini artırır. Şekerli yiyeceklerden sonra dişlerini fırçalamayı alışkanlık haline getirin.
14) Çocuğunuz biraz büyümüşse yemek alışverişi ve pişirme sırasında ondan yardım alabilirsiniz. Hangi sebzeleri hangi tarzda pişirerek yiyeceğine birlikte karar verirseniz, kendi kararlarına uyması daha kolay olacaktır. Çocuğunuzun kararlarına saygı duyun.

Yazının kaynağı : Sevda Salihoğlu Dursun ( Bebek Bakımı ve Sağlığı )
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://pinokyoyuva.yetkinforum.com
 
Bebek Beslenmesi İçin öneriler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bebek Beslenmesi, Anne Sütü, Ay ay bebek beslenmesi
» Yaz Aylarında Bebek Beslenmesi
» İshal ve bebek beslenmesi
» Bebek yememek icin direniyorsa
» kopek ve bebek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
PiNoKYoYuVa :: ANNe Ve CoCuGu :: BeBeKLeR HaKKıNDa HeRSeY-
Buraya geçin: