PiNoKYoYuVa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BİZİMLE GÖRÜŞMEDEN, KARAR VERMEYİN !!! EVİNİZE DEĞİL, ÇOCUĞUNUZA YAKIN YUVAYI SEÇİN.

AnasayfaKapı*GaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
NeDeN PiNoKYo
_PSİKOLOG GÖZETİMİNDE UZMAN KADROYLA BİREYSEL FARKLILIKLARI DEĞERLENDİRMEKTEYİZ.
_SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR ORTAMDA ÇOCUKLARIMIZIN BEDENSEL VE SOSYAL GELİŞİMİNİ DESTEKLEYEN PROGRAMLAR İLE HAYATA HAZIRLAMAKTAYIZ.
_ANADİLİNİ DOĞRU KULLANABİLEN, KENDİNİ İFADE EDEBİLEN, YAŞAYARAK ÖĞRENEN, SORUNUN DEĞİL ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLAN NESİLLER YETİŞTİRMEKTEYİZ.
_İLGİ VE YETENEKLERİNİ KEŞFETMELERİNE YARDIMCI OLMAKTAYIZ.
_İYİ ALIŞKANLIKLAR KAZANMALARINI SAGLARKEN YANLIŞ KAZANILMIŞ DAVRANIŞLARI DA DÜZELTMEKTEYİZ.
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Telefon
0216. 417 16 16
0216. 366 99 57
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Fax
0216. 367 55 66
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Ceptel2-2
0532 252 35 45
ZiYaReTCi
En son konular
» Domuz gribinin belirtileri:
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Emptytarafından RooT Perş. Ekim 22, 2009 8:13 pm

» CoCuGuNuZa BöYLe BiR HeDiYe VerMeYe Ne DerSiNiZ
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Emptytarafından RooT Perş. Ekim 22, 2009 8:09 pm

» AKBANK ÇOCUK TİYATROSU HÜRRİYET TRENİ İLE YENİDEN YOLLARDA
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Emptytarafından RooT Ptsi Eyl. 14, 2009 8:25 pm

» Eylül 2009 katilabileceginiz etkinlikler...
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Emptytarafından RooT Ptsi Eyl. 14, 2009 8:23 pm

» Ekim 2009 etkinlikler
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Emptytarafından RooT Ptsi Eyl. 14, 2009 8:21 pm

» PiNoKYo KReS Ve YuVa HaKKiNDA :: BiZi TaNiMaDaN KaRaR VeRMeYiN
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Emptytarafından RooT Ptsi Ağus. 17, 2009 9:37 am

» Psikopat pinokyo
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Emptytarafından RooT Ptsi Ağus. 10, 2009 2:44 pm

» Bebeğin Vücut Dili
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Emptytarafından RooT C.tesi Ağus. 08, 2009 8:42 pm

» Beslenme ve Erkek Çocuk
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Emptytarafından RooT C.tesi Ağus. 08, 2009 8:30 pm

» Bebeğin kakalı bezi bakın neler diyor...
bebek, emzirme ve katı yiyecekler Emptytarafından RooT C.tesi Ağus. 08, 2009 8:30 pm

Kimler hatta?
Toplam 11 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 11 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 21 kişi Ptsi Ekim 14, 2024 1:05 pm tarihinde online oldu.
MiSaFiR
Hit Counter by Digits
ONLiNe OYuN
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

PiNoKYoYuVa

Sosyal bookmarking sitesinde PiNoKYoYuVa adresi saklayın ve paylaşın

bebek, emzirme ve katı yiyecekler

YazarMesaj
RooT

RooT

bebek, emzirme ve katı yiyecekler Empty
MesajKonu: bebek, emzirme ve katı yiyecekler   bebek, emzirme ve katı yiyecekler EmptyC.tesi Ağus. 08, 2009 8:29 pm

Soru : Bu iki bölümlü bir soru. İlk önce, emzirmenin yanı sıra katı yiyeceklere ne zaman başlanmasını önerirsiniz?
İkinci olarak, düzenli olarak katı yiyeceklere başladıktan sonra daha ne kadar emzirmeye devam etmeliyim?

Cevap: Bu konuda çok farklı tavsiyeler alabilirsiniz ve bunlar da anababaların kafalarını karıştırmaktadır. Eğer biraz eskilerden bir doktorunuz varsa, katı yiyeceklere büyük bir olasılıkla bebeğiniz altı veya sekiz haftalıkken başlayacaktır. Son yıllarda tıp çevrelerinde katı yiyeceklere çok erken başlandığı görüşü yaygınlaşmaya başlamıştır, çünkü gittikçe daha çok çocuğun yiyecek allerjisi olduğunu görüyoruz. Açıkçası benim görüşüm, bebeğin beslenme programına katı yiyecekleri eklemeden önce dört, hatta altı aylık olmasını beklemenizin akıllıca olacağıdır. Ailenizde yiyecek allerjileri görülmüşse, uzun bir süre beklemek çok önemlidir.

Katı yiyecekleri nasıl ekleyeceğiniz konusu da çok önemlidir. Ana-babalara cazip gelen karışımlardan çok, basit yiyeceklerle başlamak gerekir. Bebekler için, su ya da anne sütü ile yumuşatılmış pirinç gevreğini öneririm. 3-6 gün sonra, küçük bir miktar pirinç gevreğinin üzerine, basit ve kolay sindirilebilen bir yiyecek olan muzdan bir miktar koyabilirsiniz. Hemen bütün bebekler onu rahatça hazmeder ve tadını severler. Daha sonra, havuç ya da kabak gibi sarı ya da turuncu bir sebze eklemenizi öneririm. Daha sonra da basit bir et, örneğin tavuk eti, ekleyerek listenin en başına geri dönebilirsiniz. Önce farklı bir gevrek, sonra meyva, sonra sebze ekleyip, çocuğunuz sizin onayladığınız (ve belki de onun da onayladığı) çeşitlilikte yiyecekler yer hale gelene kadar buna devam edebilirsiniz.

Diğer önemli bir konu da bebeğin memeden kesilmesidir. Bazı anneler bebeklerini emzirmeye bir buçuk-iki sene ya da bebek istediği sürece devam etmeyi tercih ederler. Diğerleri 9 aylıkken ya da bebek dişleriyle ısırmaya başlayınca kesmek gerektiğini düşünürler. Bunun özel bir konu olduğunu ve bebeğin ne zaman sütten kesileceğinin belirlemeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Benim konrolümdeki çocukların hepsi (benim kendi üç çocuğum da dahil olmak üzere) 7-9'uncu aylar civarında emmeyi bıraktılar. Açık söylemeliyim, biraz hayal kırıklığına uğradım! Emzirmekten çok zevk alıyordum, ama onlar daha fazla almadılar. O aylardan sonra çocuklarımı emziremediğim halde, biberonlarını her zaman kendim verdim ve bu anlar onları kucağıma alıp okşadığım, sarıldığım ve salladığım anlardı.

Bebeğinizin bedenini gözleyin. Çocuğun annesinden (veya biberondan) emmekten ve bundan aldığı tatminden vazgeçmeye ne zaman hazırsa, o zaman bırakmasına izin verin. Çocuğun kendi bedeni ve sistemi doğru zamanı bilir. Bazı çocuklar annelerinden emmeyi bıraktıktan sonra hemen bardağa ya da ağızlıklı bardaklara geçerler. Eğer cok uzun süre beklerseniz, çocuk için emme refleksinden vazgeçmesi cok zor olabilir ve emmek bir alışkanlık haline gelebilir!

Yazının Kaynağı: Anababaların En Çok Sorduğu Soruların Cevapları / Dr. Grace Ketterman
http://pinokyoyuva.yetkinforum.com

bebek, emzirme ve katı yiyecekler
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bebek Beslenmesi, Anne Sütü, Ay ay bebek beslenmesi
» Emzirme ve İlaç Kullanımı
» kopek ve bebek
» Ay ay hamilelik bebek resimleri
» Yaz Aylarında Bebek Beslenmesi