PiNoKYoYuVa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BİZİMLE GÖRÜŞMEDEN, KARAR VERMEYİN !!! EVİNİZE DEĞİL, ÇOCUĞUNUZA YAKIN YUVAYI SEÇİN.

AnasayfaKapı*GaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
NeDeN PiNoKYo
_PSİKOLOG GÖZETİMİNDE UZMAN KADROYLA BİREYSEL FARKLILIKLARI DEĞERLENDİRMEKTEYİZ.
_SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR ORTAMDA ÇOCUKLARIMIZIN BEDENSEL VE SOSYAL GELİŞİMİNİ DESTEKLEYEN PROGRAMLAR İLE HAYATA HAZIRLAMAKTAYIZ.
_ANADİLİNİ DOĞRU KULLANABİLEN, KENDİNİ İFADE EDEBİLEN, YAŞAYARAK ÖĞRENEN, SORUNUN DEĞİL ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLAN NESİLLER YETİŞTİRMEKTEYİZ.
_İLGİ VE YETENEKLERİNİ KEŞFETMELERİNE YARDIMCI OLMAKTAYIZ.
_İYİ ALIŞKANLIKLAR KAZANMALARINI SAGLARKEN YANLIŞ KAZANILMIŞ DAVRANIŞLARI DA DÜZELTMEKTEYİZ.
Anne Sütü mü? Mama mı ? Telefon
0216. 417 16 16
0216. 366 99 57
Anne Sütü mü? Mama mı ? Fax
0216. 367 55 66
Anne Sütü mü? Mama mı ? Ceptel2-2
0532 252 35 45
ZiYaReTCi
En son konular
» Domuz gribinin belirtileri:
Anne Sütü mü? Mama mı ? Emptytarafından RooT Perş. Ekim 22, 2009 8:13 pm

» CoCuGuNuZa BöYLe BiR HeDiYe VerMeYe Ne DerSiNiZ
Anne Sütü mü? Mama mı ? Emptytarafından RooT Perş. Ekim 22, 2009 8:09 pm

» AKBANK ÇOCUK TİYATROSU HÜRRİYET TRENİ İLE YENİDEN YOLLARDA
Anne Sütü mü? Mama mı ? Emptytarafından RooT Ptsi Eyl. 14, 2009 8:25 pm

» Eylül 2009 katilabileceginiz etkinlikler...
Anne Sütü mü? Mama mı ? Emptytarafından RooT Ptsi Eyl. 14, 2009 8:23 pm

» Ekim 2009 etkinlikler
Anne Sütü mü? Mama mı ? Emptytarafından RooT Ptsi Eyl. 14, 2009 8:21 pm

» PiNoKYo KReS Ve YuVa HaKKiNDA :: BiZi TaNiMaDaN KaRaR VeRMeYiN
Anne Sütü mü? Mama mı ? Emptytarafından RooT Ptsi Ağus. 17, 2009 9:37 am

» Psikopat pinokyo
Anne Sütü mü? Mama mı ? Emptytarafından RooT Ptsi Ağus. 10, 2009 2:44 pm

» Bebeğin Vücut Dili
Anne Sütü mü? Mama mı ? Emptytarafından RooT C.tesi Ağus. 08, 2009 8:42 pm

» Beslenme ve Erkek Çocuk
Anne Sütü mü? Mama mı ? Emptytarafından RooT C.tesi Ağus. 08, 2009 8:30 pm

» Bebeğin kakalı bezi bakın neler diyor...
Anne Sütü mü? Mama mı ? Emptytarafından RooT C.tesi Ağus. 08, 2009 8:30 pm

Kimler hatta?
Toplam 17 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 17 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 21 kişi Ptsi Ekim 14, 2024 1:05 pm tarihinde online oldu.
MiSaFiR
Hit Counter by Digits
ONLiNe OYuN
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

PiNoKYoYuVa

Sosyal bookmarking sitesinde PiNoKYoYuVa adresi saklayın ve paylaşın

Anne Sütü mü? Mama mı ?

YazarMesaj
RooT

RooT

Anne Sütü mü? Mama mı ? Empty
MesajKonu: Anne Sütünün Faydaları   Anne Sütü mü? Mama mı ? EmptyC.tesi Ağus. 08, 2009 8:27 pm

Her aile bebeğine dünyanın en iyi şeyini vermek ister. Anne sütü ise bebeğinize hayata başlarken verebileceğiniz en güzel hediyedir. Oysa son yıllarda yapılan onca reklamda ve piyasaya sürülen binlerce üründen sonra bazı annelerin bebekleri için en iyi besinin hazır mamalar olduğu düşüncesine kapıldığını üzülerek gözlemlemekteyim. Ama unutulmaması gereken şey anne sütünün yerini hiçbirşeyin alamayacağıdır. En az altı ay süreyle bebekler emzirilmelidir. Altı aydan sonra yavaş yavaş ek besinlere geçilebilir. Anne sütü, bebeğin ihtiyaç duyduğu herşeyi içerir. Allah tarafından bedava üretilip sunulan bu gıda bebeğin yaşamındaki ilk aylara en uygun besindir. Yeni doğan bebeklerde sindirim sistemi tam olarak gelişmediği için diğer besinler bebeklerde sindirim problemlerine yol açabilmektedir.

Anne sütü içerdiği bağışıklık maddeleri sayesinde bebeği dış dünyadan gelen birçok hastalıklara karşı korur. Anneden geçen bu bağışıklık maddeleri bebekte adeta aşı görevi yapar. Anne sütü alan bebeklerin ani bebek ölümlerinden daha az etkilendikleride yapılan araştırma sonuçlarındandır. Ayrıca anne sütünün içeriği dolayısıyla bebeklerin zeka seviyelerinde de belirgin bir gelişme göze çarpmaktadır. Bebeğin çene yapısının düzgün gelişmesi içinde emme işlemi pozitif yönde etki yapar. Böylece dişlerin doğru çıkıp büyümesi sağlandığı gibi dişlerin geç çürüdüğüde saptanmıştır.

Psiskolojik yönden ele alındığında emme saatleri anne ve bebeğin bedenen kontakt kurdukları bir fırsattır. Böylece anne ve bebek birbirine daha sıkı bağlanır. Bedensel temas bebeğe güven duygusu verir. Yani emzirmek bebeğin ruhsal sağlığı açısındanda son derece önemlidir.

Anne sütü yeteri kadar yağ, protein, karbonitrat ve diğer vitaminleri içerir. Mesela sinir dokusunun oluşmasında önemli rol oynayan kolesterol de anne sütünün içinde yeteri kadar vardır. Anne sütüne göre dört kat daha fazla linoleik asit içeren hazır mamalar demir emilimini azalttıkları için bebekler kansız kalabilir, oysa annede kansızlık olsa bile anne sütü içinde bebek altı aylık olana kadar yeteri kadar demir vardır. Mesela erken doğan bebekler için de anne sütü vazgeçinilmez bir besindir. Bu bebeklerin anne sütü sayesinde dünyaya daha çabuk uyum sağladıklarıda bilinmektedir. Doğumdan sonraki ilk bir saat emzirmeye başlamak için en uygun zamandır. Çünkü yeni doğan bebeklerde bu süre içinde emme refleksi en üst düzeydedir. Ayrıca anne sütü istenildiği her an, istenildiği kadar, tertemiz, ilk kaynaktan ve uygun ısıda üretilmektedir. Böylelikle hazır mamalardan daha pratiktir ve hazırlık gerektirmez.

Bebeğiniz doyuyor mu?

Bebekler doğumdan sonra kilolarının yüzde onuna kadarını kaybederler, fakat ilk ondört gün içinde doğum kilolarına erişmiş olmaları gerekir. Eğer bebeğiniz öndört güne kadar doğum kilosuna erişmişse ve düzenli olarak haftada yüz ila üçyüz gram arası kilo alıyorsa vede günde beş altı bez değiştirecek kadar altını ıslatıyorsa sütünüz yeterli demektir. Doğumda hemen sonra yedi ila onuncu günler, dört ila altıncı hafta arası ve onikinci haftalarda bebeklerde büyüme zamanı dediğimiz devreler olur. Bebekler bu dönemlerde sürekli emmek isteyebilir ve huysuz olabilirler. Işte bu dönemde sabırlı olmalı ve bunun geçici bir dönem olduğunu düşünmelisiniz. Kısa bir süre sonra vücudunuz buna uyum sağlıyacak ve yeteri kadar süt üretecektir. Bir rahatsızlık olmadığı müddetce en azında dört aya kadar anne sütü bebeğe yalnız başına yeterlidir. Mesela stres yada üzüntü anne sütünün üretilmesini azaltabilen etkenlerdir. Sütü az olan annelerin sütünün çoğalması için içebileceği çaylarda mevcuttur. Emziren anneler günlük yaklaşık üç litre sıvı almalıdırlar. Ayrıca emzirmeyle ilgili problemlerinizde mutlaka önce ebenize danışıp gerçekten gerekliyse mamaya geçmelisiniz. Bebeği emzirirken her iki göğüstende emzirilmesi süt üretimini arttırır.

Peki kaç saat arayla emzirmelisiniz?

Her bebekte emme ve uyku saatleri farklı farklıdır. Ortalama dört saat aralıkla bebek emzirilmelidir. Bir saat geç yada bir saat erkende emzirilebilinir. Fakat bu aralık iki saatden daha az olmamalıdır. Aksi takdirde sindirilen ve sindirilmemiş süt karışacağı için gaz problemlerine sıkca rastlanır. Çünkü sindirme işlemi ortalama birbuçuk saatde tamamlanır.

Emziren annelerin yememesi gereken şeyler:

Brokoli, karnıbahar, soğan, sarımsak, kuru baklagiller, inek sütü, aşırı asitli içeceklerin bebekte gaz yapma ihtimali yüksek olduğundan ilk iki aylık dönemde bu tür yiyeceklerden kaçınılması gerekir. C vitamini içeren meyveler portakal, mandalina, kivi, limon gibi yeyecekler bebeklerde popo yarasına sebep olur. Özellikle ilk iki ay uzak durulmalı daha sonrada alıştırılarak yenilmelidir. Akşam saatlerinde içilen çay ve kahve geceleri bebeklerde uykusuzluğa neden olabilir.

Yazının Kaynağı: home.arcor.de
http://pinokyoyuva.yetkinforum.com
RooT

RooT

Anne Sütü mü? Mama mı ? Empty
MesajKonu: Anne Sütü mü? Mama mı ?   Anne Sütü mü? Mama mı ? EmptyC.tesi Ağus. 08, 2009 8:24 pm

Her anne emziremiyor ya da bebeği emmeye alışmış anneler mamaya geçmekte zorlanıyor. Bebeğini emzirememiş, sadece anne sütüyle beslemiş ve de bebeğine hem mama hem de anne sütü vermiş üç anne hikayelerini bizimle paylaştı.

Nilüfer Beyir, sütü çoğalıp süt kanallarını tıkadığı için bebeğini emziremedi.
Bundan 2 yıl önce kızım Ilgın'ı dünyaya getirdim. Bebeğimi emzirebilmeyi umuyordum Doğumdan sonraki ilk günler her şey yolundaydı. Az da olsa sütüm vardı. Ancak daha sonra her şey kabusa dönüştü. Sütüm birden çoğaldı ve bebeğim hepsini ememediği için kalan süt içeride beze yaparak süt kanallarımı tıkadı.
Sütü makinelerle çekmeye çalıştık, ancak iki göğsümden toplam 30 cc süt çıkıyordu. Bu kadar süt bebeğim için yetersizdi ve mecburen mamaya geçtik. Bu arada ateşim yükselmeye başladı ve doktorum antibiyotik vermek zorunda kalınca bir süre sonra da sütten kesildim. Bebeğim için en iyisinin anne sütü olduğunu biliyordum ve bundan mahrum kalmıştı. Bu zor dönemi psikolojik desteklerle atlatabildim.

Kendimi yetersiz hissediyordum
Kızım Ilgın şimdi 2 yaşında şirin bir çocuk. O sıkıntılı günler de geride kaldı. Ilgın'ın anne sütünü emememesinden kaynaklanan herhangi bir sağlık sorunu yok. Ancak bütün bu olanlar ilk zamanlar bende büyük bir psikolojik çöküntü yaratmıştı. Çünkü bebeğimin beni sevemeyeceğini düşünüyordum. Ilgın'la aramızda yeterli bir bağ kurulamaz sanıyordum. Oysa ki anne ve çocuk arasındaki sevgi bağı bir ömür boyu sürüyor. Onu emziremediğime hala üzülüyorum ama artık biliyorum ki; ister anne sütüyle ister mamayla olsun, bir bebeğin en büyük besini aslında sevgidir. Ona belki sütümü veremedim, ama onu ne kadar sevdiğimi biliyor.

Anne sütünün en bilinen yararları:
• Anneyle bebek arasında kuvvetli bir duygusal bağın oluşmasını sağlar.
• Doğal ve en temiz besindir. Pratik ve ekonomiktir.
• Gerekli maddeleri yeterli miktarda içerir, ı Hastalıklara karşı korur.
Anne sütü içen bebekler daha sağlıklı gelişir ve hastalıklara karşı dirençleri daha fazladır. Annenin sağlığı için gerekir. Bebek için doğal bir sakinleştirici.

Tuğba Yeşil'in oğlu deren 13 aylık. Bugüne kadar sadece anne sütüyle beslendi. Annesi ona hala en ideal besini verebildiği için son dere mutlu.
Biricik oğlum Deren şu anda 13. ayını doldurmuş durumda ve doğduğundan beri sadece anne sütüyle besleniyor. Doktorumuz ilk 6 ay anne sütünün yeterli olacağını söyledi ve biz de öyle yaptık. Tabii ki anne sütüyle beslendiği için kilo alımı ve sağlık durumu son derece İyi. Gayet mutlu bir bebek. Fakat ne yazık ki şu anda katı gıdalara geçişte çok büyük zorluklar yaşıyoruz.

Kansızlık sorunumuz var
9. aya kadar anne sütüyle beslenmesi yeterliydi. Çünkü daha sonraki aylarda sadece organlarını daha güçlü kılıyor ve ileriki yaşlarda yaşayabileceği bazı sağlık sorunlarını engelliyor. Ancak sadece anne sütü yeterli olmuyor. Bunun yanı sıra uzun süre emziren anne ve bebeği arasında güçlü bir bağ kuruluyor ve bebek de kendine daha güvenli büyüyor. Bu gerçeği kendi oğlumda çok güzel gözlemliyorum. Ancak şu anda anne sütüyle beslendiği İçin ek gıdaları reddediyor ve maalesef bu yüzden kansızlık sorunu yaşıyoruz. Umarım en kısa sürede ek gıdaya geçişimiz gerçekleşir ve bu sorun da ortadan kalkar. Her şeye rağmen bebeğimi emzirdiğim için çok mutluyum ve o da bunun keyfini çıkarıyor. Bu durumun ileriki yaşlarında onun hayatını son derece olumlu etkileyeceğini biliyorum.

"Anne sütünü mamayla destekliyorum"
Betül Emiroğlu bebeğine 1 yaşına kadar süt verebilen şanslı annelerden. Ancak 7. aydan sonra anne sütünü ek besinle destekledi.
ebeğim doğduğunda anne sütü vermek konusunda ısrarcıydım. Bebeğim önce emmeyi reddetti, ancak yardımlarla 10 gün içerisinde emmeyi öğrendi. Bence anneler bebeklerini emzirmek üzerine ısrarcı olmalı. Ev halkının size destek olması çok önemli, çünkü hem fiziksel hem de psikolojik açıdan bakılmaya İhtiyacı olan bir diğer kişi de aslında anne. Anne sütü verdiğiniz zaman içiniz son derece rahat oluyor, çünkü bebeğinize en iyi besini verdiğinizi biliyorsunuz. Bebeğin tüm sütü bitirememesi halinde kalan sütü
sağarak hem kendimi fiziksel olarak rahatlatıyor hem de fazla sütü dondurucuda da saklayarak evde olmadığım durumlar için süt biriktirebiliyordum. işe döndüğümde Demir 4,5 aylıktı. Sütümün kesilmemesi için sağma işlemini devam ettirdim. Sağılan sütün biberonla verilmesi ilk zamanlarda Demir'i çok etkilemedi, ancak 8. ayına geldiğinde benden süt almayı reddetti. Ben sağmaya devam ettim. Sonuçta anne sütü almaya devam edecekti.
Amacım 1 yaşına kadar süt vermeye devam etmekti ve bunu başardım. Anne sütü bağışıklık sistemini geliştirdiği gibi, zeka gelişiminde de önemli rol oynuyor. Bebeğim şu anda 13 aylık ve ciddi bir rahatsızlık geçirmemesini ben ağırlıklı olarak anne sütü tüketmesine bağlıyorum. Anne sütünün katkı maddesi içermemesi ve sindirimi kolay bir besin olması diğer tercih sebeplerimdi.
Elbette annelere de faydaları var. Hamilelik sırasında aldığım kiloların hızla verilmesini yine süt üretimine bağlıyorum. Yaklaşık 18 kg almıştım, bebeğim 10 aylık oluncaya kadar tamamını vermiştim. Ek bes ne 7. ay itibariyle geçtik. Demir artık büyümüş ve doyması için süt
yetersiz olmaya başlamıştı. Sırasıyla meyve sularına, sebze çorbalarına ve hazır mamalara başladık.
Bir yaşına kadar gün içerisinde ek besin verirken akşamları ve sabahları anne sütüyle beslemeye devam ettik. Şimdiyse her besini yiyebilir durumda. Anne sütüne devam ettiğim ve ek besine de olması gereken zaman içerisinde geçtiğimiz için en doğrusunu yaptığımıza inanıyorum.

Yazının Kaynağı: Pembe ve Mavi
http://pinokyoyuva.yetkinforum.com

Anne Sütü mü? Mama mı ?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bebek Beslenmesi, Anne Sütü, Ay ay bebek beslenmesi
» ANNE KİMDİR / NEDİR?